Latviešu
Русский

Pēdējie jautājumi

Noderīga informācija

Pēdējie komentāri

(Pirms 3 minūtēm)
Superlats
(Pirms 40 minūtēm)
piedzina
(Pirms 47 minūtēm)
e4U Interneta veikals
(Pirms 1 stundas 5 minūtēm)
Lorencio, suņu audzētava
(Pirms 1 stundas 8 minūtēm)
Lindorff
(Pirms 1 stundas 18 minūtēm)
www.draiskajiem.lv
(Pirms 1 stundas 19 minūtēm)
NS King
(Pirms 1 stundas 30 minūtēm)
Clean Control
(Pirms 1 stundas 36 minūtēm)
Lindorff
(Pirms 1 stundas 42 minūtēm)
Aglonas svētvieta

Sliktākais reitings

Populārākās sūdzības

Turies tālāk

Drogas (1)
MEGO (1)
Tele 2 (1)
DEPO (1)

Sūdzība par krievi

Lasīt visas sūdzības par krievi

krievi

Publicēja: Lotte 05-01-2010 [Nosūtīt e-pastu]
Krievu Valoda !
Informācija par kompāniju:
krievi
Rīga
Man nav nekas pret to, ka šī valoda tiek lietota ģimenēs-tas ir normāli un tā tam ir jābūt, jo savas saknes un senču valodu aizmirst nevajag. Bet man traucē, ja ar mani runā šajā valodā . Jāatzīmē, ka esmu augusi jau neatkarīgā valstī, kurā valsts valoda ir LATVIEŠU.
Krievu valodu nekad neesmu mācīusies un neuzskatu, ka tas ir mans pienākums. Ne jau aiz naida pret krieviem, bet tāpēc, ka man tā vienkārši nepatīk un man ir tiesības to nemācīties.. Lai arī ieejot, piemēram, veikalā un pārdevējs ir krievu tautības 90 % gadījumu ar mani sarunāsies latviski. Bet strādājot ar klientiem ar mani gandrīz pilnīgi visi runās krieviski, tādēļ, ja nesaprotu šo valodu, mani vienkārši nepieņems darbā. Nemaz nerunājot par ikdienu, kad ar mani latviski nerunās neviens.Zinu daudzus ārzemniekus (kas nav krievi) un latviešu valodu ir labā līmenī iemācījušies jau gada laikā, tādēļ attaisnojums tam, ka krievi to nevar iemācīties pat 10 gadu laikā, ir vai nu liels riebums pret mūsu valsti, slinkums vai arī iedzīvošanās uz mūsu rēķina.
Domāju, ka tā ir tiešām nopietna problēma un ir pēdējais laiks ar to cīnīties, jo darba vidē ienāks arvien vairāk jauniešu, kuri šo valodu nesaprot un pielāgoties iebraucējiem (nevis otrādi) un dzīvot tā kā VIŅI vēlas, ir necienīgi pret šīs valsts pamatiedzīvotājiem.
Un vēl jau arī krievu kultūra un tas, ka lielāko daļu noziegumu ir pastrādājuši krievi (atliek vien paskatīties Degpunktu), bet tas jau ir cits stāsts...

Lasīt komentārus Kaimiņi

Komentāri

ta! esmu krieviete - dzimusi LV, un visu muzhu esmu modzivojusi te. mans viirs ir latvietis un mees dzivojam ljoti jauki un draudzigi. mums ir kopigs berns, kur$ runa gan latviski, gan krieviski. mums visiem ir jazin gan latvie$u valodu, gan krievu! Ребята ! давайте жить дружно !
Komentēja: Nata 15-01-2010 [nosūtīt e-pastu]

Atkal Vārpai taisnība. Es arī esmu redzējusi, kā krievi savā starpā plēšas ar mērķi iznīcināt viens otru. Latviešiem līdz tādai naida un nelietības kalngalam vēl jāaug un jāaug, un runājot par Nicky stāstu, kāpēc kāds domā, ka šī kundze izstāsta visu līdz galam? Varbūt viņa šīs negācijas no tā "briesmīgā" latviešu kolektīva vienkārši bija pelnījusi tāpēc, ka izturējās pret apkārtējiem augstprātīgi un necienīgi. Man ir nācies strādāt ar krieviem vienā kolektīvā, un, piedodiet, es zinu ko tas nozīmē.
Komentēja: Pupiņa 15-01-2010 [nosūtīt e-pastu]

Nata, labprāt. Dzīvošu draudzīgi ar tevi, ar Romanu u.c cienījamiem krieviem kas mīl un ciena mani, manu tautu, manu valodu, manas tautas kultūru. Nekādu problēmu. Vēl vairāk- aizstāvēsim viens otru, dalīsimies maizes kumosā u.t.t...bet ko iesākt ar tiem, kam mana valoda, zeme un kultūra ir apsmiekla objekts, ko var itin vēsi ignorēt? Tādus draugus man nevajag.
Komentēja: Pupiņa 15-01-2010 [nosūtīt e-pastu]

Vsem zdravstvuite, un Labdien!Znaete 4itala, ja 4itala vawi komentariji, mne durno i ploho ot nih, za4em nam vse eto, mi vse rodilisj i virosli v etoi strane, i ne vazno russkie mi ili latiwi, razgovarivaem mi na tom jazike, na kotorom udobno, da ne sporju v professionaljnoi sfere, da nado priderzivatsja gosudarstvennogo jazika, no v ostaljnoi zizni u 4eloveka estj pravo vibora.I ewe ja s4itaju nikto ne imeet prava napadatj na pozilih ljudei, oni vsju ziznj otzili pri sovetskom stroe, a togda vse bez isklju4enija govorili po russki, i esli bi ne oni nas bi toze ne bilo, tak 4to oni mogut govoritj po russki, i ni odin 4elovek ne imeet prava ih obvinjatj v neznaniji jazika.
Ljudi, mi zivem v odnoi strane, i ne vazno ruskij ili latiw, mi vse platim nalogi odinakogo, i nazivaetsja na nawih nerealjnih nalogah i vsevozmoznih platah, ne razbiraja latiwi ili russkie, tak 4to vse tradajut odinakogo.
U menja estj znakomie raznie, i vi znaete mi s nimi obwaemsja odinakogo horowo i ne delim na russkih i latiwei, za4em eto nuzno, mi vmeste virosli, vmeste u4ilisj, a sei4as zivem v takoe tridnoe vremja, a vi tut s takimi glupostjami.
Komentēja: Natālija 15-01-2010 [nosūtīt e-pastu]

ljudi vi gotovi ubitj drug druga za neznaie kakogo to jazika ruskogo ili latiwskogo .pocemu takaj nenavistj k drug drugu . nado zitj druzno vajag dzivot mierigak - u tad dzive mums bus labak
Komentēja: ДЕНИС 15-01-2010 [nosūtīt e-pastu]

Наверное, надо чуть пояснить: во-первых, у меня нет проблем с общением, тем более я не набивалась в друзья, а поддерживала именно нормальные рабоче-командные отношения. Если бы я этого не умела - меня бы не поставили исполнительным директором. Во-вторых, тыкать в нос своим образованием и опытом было не в моих привычках, но будучи директором --- наверное, мне по определению надо было корректировать ошибки и отдавть распоряжения своим титульным подчиненным - опять же, в силу того, что специализация у меня была редкая. Официально - все было хорошо. Неофициально --- меня недолюбливали и подкалывали вполголоса именно за: 1) потому что русская поставлена командовать 2) "нелатышскость" в целом. При этом могу сказать, что латышскую культуру и литературу я знаю хорошо, разбираюсь и нахожу в ней свою прелесть. Национализмом не страдаю, воспринимаю чужие нац. черты и менталитет с интересом и симпатией. У меня претензии к отдельным чертам вашей нации как народу в целом: конкретно -ваша искренняя убежденность, что человек прежде всего должен любить ваш язык и стараться быть латышом -- и это ПРИОРИТЕТ над всеми его рабочими, личностными и проф. качествами, даже будь они трижды замечательными. Еще раз -вы искренне в этом убеждены в массе своей и считаете что это нормально. Я не считаю, что знать язык -неважно. Но я считаю что это важно в третью очередь после всех прочих рабочих и личностных качеств, если речь идет о специалистах и важном бизнес-производстве. Заграницей работают в департаментах нанятые спецы со всего мира и часто с переводчиками. Для их коллег - это не повод для подколок. В латвии --дикая. ненормальная ситуация в этом отношении, благодаря которой страна шагает в пропасть. Вы зациклились на своем языке и национальности как самом главном в жизни ---а это не может быть главным по определению. Впрочем, вы же все равно не поймете о чем я толкую, учитывая мощную промывку мозгов этих 19 лет.
Komentēja: Nikcy 15-01-2010 [nosūtīt e-pastu]

Nē Nikcy, nekādus 19 gadus! Tas jau ir daudz, daudz senāk...tikai par to nedrīkstēja runāt! Lai Tev turpmāk dzīvē veicas! ;)
Komentēja: Vārpa 15-01-2010 [nosūtīt e-pastu]

Paldies Dievam, varbūt visi ārzemnieki tagad brauks prom, Latvijā krīze, darba nav...Mans tēvs bija igaunis un pērfekt iemācījās latviešu valodu, akcents protams bija, bet varēja runāt par visām tēmām, lasīja, rakstīja.. Tikai nesaprotu, kāpēc VIŅI aizbraucot uz citām valstīm dzīvot un strādāt, nekačā savus likumus, tur var iemācīties valodu, tur bērnus laiž skolās un neprasa, lai mācības būtu krievu valodā, jā jokaini cilvēki.Visur esot tik labi, gan Belorusijā, gan Maskavā, bet dzīvo visi šeit, kur ir tik šausmīgi...
Komentēja: Igauniete 15-01-2010 [nosūtīt e-pastu]

Velga

Золотые слова! Больше нечего сказать, знания языков это гордость и большие плюсы в жизни. Уважаю таких людей.
Komentēja: Iljham 15-01-2010 [nosūtīt e-pastu]

Nikcy

Забей, им ещё в школе хорошо мозги промывают и настраивают против русских, ты думаешь они историю знают? Русские лат. историю знают лучше чем сами латыши, это я ещё в универе убидился.
Komentēja: Iljham 15-01-2010 [nosūtīt e-pastu]

Pupiņa -cuka tu esi
Komentēja: Lote 17-01-2010 [nosūtīt e-pastu]

Jauks komentārs, tādi nu mēs Latvieši esam, gan labi audzināti, gan ne tik labi... Un tā ir visās tautās. Diemžēl negribam to redzēt. Es daudzus gadus strādāju darbavietā kur visi mani kolēģi bija krievi, tā protams ir cita mentalitāte, bet man bija brīnišķīgākie kolēģi.
Komentēja: Anda 17-01-2010 [nosūtīt e-pastu]

Lote-abpusēji, un ja vēl tu varētu dzirdēt kā es sasmējos...
Komentēja: Pupiņa 17-01-2010 [nosūtīt e-pastu]

Nevareeju attureeties neizsakot savu viedokli.
Saakshu ar to ka, JA, shii teema ir bezgaliga, cik cilveeku, tik viedoklju un protams vinsh katrs savs un individuals. Atklaati sakot tos Rupeklus pat galvaa nenjemu kuri te tik viens otram uzbrauc virsuu-Tie ir tie patiesie naida kurinaataaji! Re???, , l, , Pienjemsim ka tas mans videejais pirksts kuru veershu pret jums. Buchas jums, idiotiem :*
Latvieti-Ja esi moraals kroplis shajaa jautaajuma tad atsuuka kaadam Pimpi un nomierinies.
Ruskij-jesli ti moralnij urod v etam vaprose togda otsasi u kavo ta Xui i uspokoisja.
(augsheejas rindas bija pielikums pie taa pasha videeja pirksta)

Sirds nomierinaajas, varu turpinaat :D

Vispaar jau ir taa ka tie daudzie Latvieshu vardi kuri sajaukti ar krievu valodu, taads kish mish :D ir rezultaats no okupaacijas laika, kad latvieshi tika PAARKRIEVOTI, Luudzu, tgd sekas redzamas!!! Es jauns un smuks to zinu, tachu kaudze intiligentu krabju to nepamanu un visaadas mulkibas runa! smiekli naak :D

Otrs, Krievutautiibas cilveeki, pasakiet, kapeec, kaa kaut kas saistaas ar Nacionaalisma jautaajumu, juus vienmer metat mums aciis to ka juus muus no Hitlera paglaabaat??? Kapeec? Juus muus Glaabaat vai Okupeejaat? Paliidzeejaat vai niideejaat aaraa suutot Latvju gaishakos praatus uz Sibiiriju? To sauc par paliidziibu tgd, mums par to jaapateicas?? Atvainojiet, bet es taa neuzskatu!!!
Ar ko piemeeram Vacu okupanti buutu sliktaaki par Jums? Ar to ka vinji tgd labaak dzivo kaa jus? Ar to ka iespeejams Latvija buutu attistitaaka??? Nez, tas ir tikai mans viedoklis, bet nedomaaju ka buutu suudiigak kaa jusu pasparnee, Okupaacijas laika!!! Un par to es NEVIENAM KRIEVAM NEKAD neteikshu paldies! Juus muus izjaajaat taapat ka to izdariitu jebkursh cits okupants un pateiciibu par to neesat pelnijushi! Varbuut padomaajiet par to.

Tgd par to Valodas maacishanos. Arii tiiri elementaari, Krievi nemaacas principa peec Latvju valodu, Latvieshi to redz un dara to pashu. Krievi neciena latvieshus, latvieshi necieniis krievus. Koks ar divi gali, kameer neradiisim savstarpeeju cienju viens pret otru, Un Tas nekad nenotiks, jo vienmeer buus auni kas to vnk nedariis deelj savas aprobezotibas, necieniis citu tautiibu, it sevishki krievu un latvieshu starpaa, taa tas vnk ir un buus jo mees abas esam paarak lepnas tautas.
Par izpalidziibu un sava starpa riveshanos. Es nez, Latvieshi, kaa juus, bet es vnm censhos palidzeet tiem kuriem speeju un ir vajadziiba palidzeet. Nebaaz visus viena maisaa. tas tieshaam tracina kad spriez peec sevis par citiem.

Un visbeidzot par realo teemu, par to valodas macishanos darba vajadziibaam. Nu piedod, sauliit, ja tu straada ar Cilveekiem ikdiena, tev viennoziimiigi jaazin Vairaakas valodas, JO tev jastraada ar cilveekiem un jaaspeej kontakteeties ar vinjiem savaas vajadziibas, ne tikai vinja. Tu nedriiksti shkirot-Shis ir Iebrauceejs krievs kursh nezin Latvieshu valodu NO krieva kursh sheit dzivo 50 gadus un ari nemaak muusu valodu, jo tas tevi vnk neskar no kurienes vinsh ir, Latvijas vai Krievijas, jo taapat tev ar vinju buus jaspeej kontakteties. Netaa? Ko tad chiiksti?

Labi, cepums katram jums par labajaam atbildeem, ir interesanti reizeem palasiit ko cilveeki doma un raksta, ceru ka nebuus garlaiciigi ari manis uzrakstito palasiit. Un atvainojiet par necenzeetajiem vardiem, reizeem vnk nevar savaadaak izteikties lai cilveeki to pamaniitu un saprastu :D
Komentēja: Rupucitis :d 18-01-2010 [nosūtīt e-pastu]

Rupucītim žetons par iespaidīgāko komentāru. Atliek vairs tikai piekrist.
Komentēja: Pupiņa 19-01-2010 [nosūtīt e-pastu]

Daugavpilī ļoti daudzās tirdzniecības vietās ja es runāju latviski, tad pārdevējām nav ne jausmas ko es viņām saku. Īpaši šāda situācija vērojama pie daudzām pārdevējās tirdzniecības centrā ''Ditton Nams'', kā arī mazajos veikaliņos. Man liekās ka tādā ietādē kā zobārstniecības poliklīnika zobārstam un māsiņām latviski ir jāprot, bet ne kā. Pirms laika, kad es tur biju, tad radās sjūta, kad māsiņa latviski vispār neko nesaprot. Ne uz vienu manu jautājumu viņa neatbildēja, tikai lielām acīm skatījās. Ja tu dzīvo Latvijā, tad valsts valoda tev ir jāprot, Daudzi krievi uzskata, kad viņi Latvijā tiek apspiesti tikai tāpēc, ka viņus nepieņem darbā tāpēc, ka viņi neprot valsts valodu. Latvijā ir tikai viena valsts valoda un tā ir Latviešu, tāpēc cienīsi valsti, kurā mēs dzīvojam.
Komentēja: Du Students 19-01-2010 [nosūtīt e-pastu]

da russkim na samom dele absoljutno pofig chto pro nih dumajut latishi. russkim komfortno tut i ih absoljutno ne razdrazhaet to chto vse vokrug govorjat na latishskom. nastupit vremja vse latishi viuchat russkij i budet vsjo ok. eta nacija nichtozhnaja nikomu ne nuzhna i nikto etot ubljudskij jazik uchitj ne sobiraetsja. nevozmozhno cenitj naciju i ih jazik, elsi eta nacija nichego iz sebja en predstavljaet. tak chto milie tupie latishi, zhivite daljshe i puskajte sopli chto russkie ne uchat vash priduroshnij jazik., russkih eto vseravno ne zadevaet :)))))
Komentēja: Janis 19-01-2010 [nosūtīt e-pastu]

Sveiki idiņu bars! Esmu krievs un man es ar to lepojos.Bet "JUSU" Latvija par pamatiedzivotaiem driz bus NEĢERI un ARABI, un pašreizeie "pamatiedzivotaji" laizis pakaļu ari viņiem, ko nekad nedaris KRIEVI. Sukajet ledu, kropļi, trennejaties;.
Komentēja: Kaimiņš Jurka 19-01-2010 [nosūtīt e-pastu]

Bet es šodien aptiekā vēroju brīnišķīgu ainu: Ienāk skaista, jauna krievu sieviete, runājot pa mobīlo krievu valodā. Gan mazliet par skaļu, man tur atrodoties nudien negribējas uzzināt viņas darījuma detaļas, bet ne par to ir šis stāsts. Nu lūk. Beigusi runāt, viņa mīļi smaidot, versās pie aptiekāres lauzītā, bet tomēr Latviešu valodā. Ziniet, man viņu gribējas nobučot. Tātad nav visi krievi tādi kā svetkas, kaimiņu jurkas un tā tālāk. Tie ir nīkuļi, kuru viedokli nav vērts uzklausīt, bet man pēc šodien redzētā ir vēl par vienu krievu cilvēku vairāk ko cienīt tāpēc, ka cilvēks ir gribējis un ir apguvis savas valsts valodu, un neuzskata to par nicināmu.
Komentēja: Pupiņa 19-01-2010 [nosūtīt e-pastu]

Lai arī kā nepatīk krievu valoda dažam labam, bet iemācīties to gan vajadzētu. Es runāju krieviski, angliski un vāciski perfekti un man nav valodas barjeru.
Par darbā pieņemšanu arī piekrītu, ka krievu valodu vajadzētu zināt, it sevišķi ja strādā apkalpojošajā sfērā, jo grozies kā gribi, bet krievu valodā runājošo te būs vairāk, nekā angliski runājošo. Krievija ir tepat kaimiņos.
Vēl vajag pateikt paldies valdībai!
-daudz tehniskās literatūras ir latviešu valodā?
-pat lielie ražotāji eiropā izdod instrukcijas krievu valodā, nevis latviešu, jo noieta tirgus tur ir daudz lielāks, nekā šeit.
Mācieties, jo vairāk valodu zināsiet, jo labāk!
Pat vācijā ļoti daudzos veikalos un apkalpojošajos uzņēmumos jūs sastapsiet informāciju krievu valodā, latviski nekur!
Komentēja: Antiņš 19-01-2010 [nosūtīt e-pastu]

Iepriekšējā | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10...17 | Nākamā

Pievienot komentāru

Pārbaudiet pareizrakstību, pirms ievietojat komentāru
Jūsu vards
Jūsu e-pasts
Nebūs redzams lietotājiem
Jūsu attieksmePiekrītu Neitrāls Nepiekrītu
Komentāra teksts
Pievienot bildes
Apstiprināšanas kods

Šodienas bilde