|
Krievu Valoda !
Informācija par kompāniju: krievi Rīga
Man nav nekas pret to, ka šī valoda tiek lietota ģimenēs-tas ir normāli un tā tam ir jābūt, jo savas saknes un senču valodu aizmirst nevajag. Bet man traucē, ja ar mani runā šajā valodā . Jāatzīmē, ka esmu augusi jau neatkarīgā valstī, kurā valsts valoda ir LATVIEŠU.
Krievu valodu nekad neesmu mācīusies un neuzskatu, ka tas ir mans pienākums. Ne jau aiz naida pret krieviem, bet tāpēc, ka man tā vienkārši nepatīk un man ir tiesības to nemācīties.. Lai arī ieejot, piemēram, veikalā un pārdevējs ir krievu tautības 90 % gadījumu ar mani sarunāsies latviski. Bet strādājot ar klientiem ar mani gandrīz pilnīgi visi runās krieviski, tādēļ, ja nesaprotu šo valodu, mani vienkārši nepieņems darbā. Nemaz nerunājot par ikdienu, kad ar mani latviski nerunās neviens.Zinu daudzus ārzemniekus (kas nav krievi) un latviešu valodu ir labā līmenī iemācījušies jau gada laikā, tādēļ attaisnojums tam, ka krievi to nevar iemācīties pat 10 gadu laikā, ir vai nu liels riebums pret mūsu valsti, slinkums vai arī iedzīvošanās uz mūsu rēķina.
Domāju, ka tā ir tiešām nopietna problēma un ir pēdējais laiks ar to cīnīties, jo darba vidē ienāks arvien vairāk jauniešu, kuri šo valodu nesaprot un pielāgoties iebraucējiem (nevis otrādi) un dzīvot tā kā VIŅI vēlas, ir necienīgi pret šīs valsts pamatiedzīvotājiem.
Un vēl jau arī krievu kultūra un tas, ka lielāko daļu noziegumu ir pastrādājuši krievi (atliek vien paskatīties Degpunktu), bet tas jau ir cits stāsts...
|